röda kvarn i helsingborg återuppstår!

I början av veckan damp det ner ett e-mail i min in-box. Innebörden var att konferensrummet på fjärde våningen på DUNKERS KULTURHUS, som tillhör BOOSTHBG och som brukar vara en av två skrivplatser jag nyttjar när jag är på bygget, var “off limits” på onsdag förmiddag på grund av en viktig, men hemlig, presskonferens som HELSINGBORGS KULTURFÖRVALTNING skulle hålla. Jag tänkte inte mer på det eftersom jag ändå inte hade tänkt att vistas där, då. och nu vet vi vad presskonferensen handlade om. Biograf RÖDA KVARN, där jag 2003 hade min allra första premiär med de två första avsnitten av min TV-serie “ÄNGLAFALL” och även flera stora filmupplevelser under mina år på NICOLAISKOLAN och Filmvetenskapens deltagande i CINETEKET-visningarna, återuppstår. HELSINBORG får äntligen  fullt fungerande biograf för alternativ film (jag vägrar att befatta mig med begreppet “kvalitetsfilm” eftersom det har en nedsättande ton). Det är en stor dag. Efter flera år av osäkerhet efter ASTORIAs konkurs och SF:s kompakta ointresse för biografen trots ägarskap, tar nu FOLKETS HUS OCH PARKER över. Gott, så.